Vaddisznó bérhajtás

Vadkárelhárítás

Vaddisznó bérhajtás
Österreich
előző
következő

Vadkárelhárítás

Kíváncsi hogyan csökkenthetné minimum a felére, a vadak által okozott, éves anyagi kárt?

Olvassa el a következő néhány bekezdést, nem fog hinni a szemének! Pedig igaz...

Megtörtént eset:

A történet főszereplője egyik partnerünk (A Gazda), több mint 700 hektáron termeszt kukoricát. Minden év, ültetési időszakában 10%-os újraültetési költséggel kénytelen számolni. Ez azt jelenti, hogy 70, nem egybefüggő hektáron újra kell ültetni a kukoricát, ami nem pusztán költséges, de időigényes is, ráadásul a fejlődés és így az aratás is eltolódik, ami további plusz munkát és anyagi ráfordítást jelent.

Partnerünknek elege lett a folyamatos, milliós veszteségből, megoldást keresett a problémára és talált is. Önerőből képtelen volt megfékezni a szagsorompóval ellátott területre érkező éhes vadakat, ezért elhatározta, hogy inkább specialistára bízza a munkát. Ekkor kereste fel cégünket.

Közreműködésünk első évében mind a 700 hektárra vállaltuk a vadkárelhárítást. Mindenki jól járt, hiszen jelenlétünknek köszönhetően a vadak által okozott kár 70 hektárról 5 hektárra, azaz 10%-ról 0,7%-ra csökkent (nem elírás). Ez olyan mértékű csökkenés, hogy a Gazdának még a szolgáltatás megfizetése után is jóval több pénz maradt a zsebében, ráadásul sokkal hatékonyabban tudott kalkulálni a növekedés ütemével és a betakarítással is.

Hogyan csökkentheti a vadkárt drasztikusan, 10%-ról, akár 0,7%-ra?

Bízzon meg minket, Magyarország egyetlen vadkárelhárításra specializálódott csapatát.

Hogyan történik a vadkárelhárítás?

  • A vetési időszakban folyamatosan jelen vagyunk a területen.
  • A kukoricaföldet az évek alatt kitapasztalt, megfelelő szagkerítéssel és további vad-távoltartó technikai eszközökkel vesszük körbe.
  • 3-4 éves tapasztalattal rendelkező, disznótiszta kutyáinkkal átmozgatjuk a kukoricaföldeken tanyázó vadakat és kiűzzük őket rejtekhelyeikről.
  • A folyamatos kutyás jelenlétünkkel távol tartjuk a földeken tanyát vert vadakat, hogy ne szokjanak vissza.
  • A helyi vadásztársaság hozzájárulása esetén, ki is lőjük a károkozó vadakat.
  • Nem csak az ültetés időszakában vagyunk jelen. Az úgynevezett kontroll időszakban (a címerbontástól a csövesedésig), mikor a vadak újra lecsapnának az érő kukoricára, heti 1-2 alaklommal újra átmozgatjuk a területet, hogy ne szokjanak vissza.

Végleges megoldás?

A vadkárelhárítás során nem húzunk betonfalat az ültetvény köré, így sajnos nem egyszeri és nem végleges megoldás. A vaddisznók alkalmazkodó jószágok, képesek megszokni a szagkerítést és mivel folyamatosan megújul a populáció, véglegesen nem lehet kiűzni őket a területről.

A vadkármegelőzést ezért minden évben érdemes elvégezni, viszont még így is jócskán visszahozza az árát. Jóval kisebb anyagi és termény veszteséggel, valamint nyugodtabb ültetési szezonnal számolhat. Sokkal jobban jár, mint ha egyáltalán nem foglalkozna a kérdéssel.

A vadkárelhárítássel Ön rengeteg idegeskedéstől és sok fölösleges munkaórától szabadul meg, ráadásul több pénz marad a zsebében. Nincs kockázat, csak nyereség!

Vadállomány- és erdőbarát módszer

Módszerünk nem zavarja a környékbeli erdőség vadállományának nyugalmát, sem a vadásztársaságok tevékenységét. Kutyáinkat ugyanis GPS nyomkövetővel látjuk el, így még azelőtt megtaláljuk és visszahozzuk őket, mielőtt a kukoricásból a szomszédos erdőbe menekülő vadat üldözve megzavarnák az erdő élővilágának nyugalmát.

Ha az Ön földjein is komoly problémát jelentenek a vadak, keressen fel telefonon, 50-90%-kal csökkentjük a vadak által okozott anyagi kárt, ráadásul kiszámíthatóbb és tervezhetőbb ültetési időszakot biztosítunk. Így nyugodtabban aludhat és több pénz is marad a zsebében.

Nincs mit kockáztatnia! Keressen bizalommal!

Veszprémi Zsolt
06 30 50 55 795

Kérjen visszahívást